ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

sty 15, 2018

10 lat Środowiskowego Domu Samopomocy w Grudziądzu

Dokładnie w 10 rocznicę powstania (pierwszych zajęć) Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas uczestnicy wraz z rodzinami i zaproszonym gośćmi zasiedli przy wspólnym stole. Początek spotkania to czas wspomnień i refleksji podczas prezentacji ukazującej ciekawe wydarzenia z minionych lat a także podziękowań wszystkim tym bez których nie byłoby naszego ŚDS. Następnie zaprezentowali się uczestnicy zajęć w krótkim montażu słowno-muzycznym przygotowanym pod kierunkiem terapeutów.

Jak na taką uroczystość przystało był i prezent, w postaci 9-osobowego busa przystosowanego do przewozu osób na wózkach inwalidzkich zakupionego dzięki dofinansowaniu PFRON a także środkom Caritas Polska, Grudziądzkiego Centrum Caritas i wpłat osób prywatnych.

Na zakończenie spotkanie nie zabrakło okolicznościowego tortu i miłych chwil spędzonych wśród przyjaciół.

wrz 4, 2023
Podsumowanie działań w Sierpniu 2023 roku

W ramach projektu „Rodzina w Centrum 3" w miesiącu Sierpień 2023 zrealizowano:

13 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – pedagogicznego

15 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychologicznego

1 spotkanie w ramach grupy wsparcia dla rodzin zastępczych i naturalnych

1 warsztat dla osób przebywających i opuszczających pieczę zastępczą

1 warsztat wzmacniający kompetencje rodzicielskie, w trakcie którego odbywały się zajęcia animacyjne dla dzieci

1 warsztat socjoterapeutyczny dla dzieci lub młodzieży przebywających w pieczy oraz z rodzina naturalnych z problemami opiekuńczo-wychowawczymi

sie 3, 2023

HARMONOGRAM REALIZOWANYCH FORM WSPARCIA

Miesiąc: wrzesień 2023 r.